sponsoren bedankt

Sponsoren bedankt.
Onze tijd in Uganda zit er nu bijna op en wij kunnen terugkijken op acht mooie weken in dit prachtige land. Wat ons vooral bij zal blijven is de vriendelijke en gastvrije bevolking, overal wordt je welkom geheten en door de kinderen toegeroepen en toegezwaaid.
Wij hebben meegeholpen met het bouwen van huisjes voor de allerarmste mensen, stenen geperst voor watertanks, meegebouwd aan een paar watertanks, geassisteerd op het healthcenter, waterfilters geplaatst bij scholen en familie’s en schilderwerk verricht op de Lwerudeso school. Ook hebben wij een aantal home visits gedaan waarbij wij een goed beeld hebben gekregen van de manier van leven van de plaatselijke bevolking en hebben kunnen vastleggen waarmee zij het beste kunnen worden geholpen. Zoals jullie hebben kunnen lezen in de vorige weblogs trof ik op een van deze house visits baby Simon aan, vier weken eerder ernstig verbrand door een omgevallen olielamp. Voor mij stond het meteen vast dat deze baby maar ook het gezin geholpen moest worden, wij zijn inmiddels al 6 keer met hem naar het ziekenhuis geweest en zijn toestand wordt met de dag beter. Als wij vrijdag vertrekken zal hij nog niet helemaal uit het verband zijn maar de meeste wonden zijn nu wel dicht. Wij laten hem ook niet onverzorgd achter, en hebben geregeld dat alle medische zorg die hij de komende tijd nog nodig heeft geregeld wordt. Hier zijn geen super hoge bedragen mee gemoeid maar voor de ouders is het vrijwel niet te betalen en wij willen niet het risico lopen dat hij om deze reden niet de nodige zorg gaat krijgen.
Wij willen, ook namens de vrijwilligers van Lwerudeso en de mensen die geholpen zijn, alle sponsoren bedanken. De donatie’s die via Be-More zijn binnengekomen maar ook de donatie’s die wij persoonlijk hebben ontvangen zijn goed besteed. Hieronder een korte beschrijving wat er zoal met de donatie’s is gedaan.
Voor de 15 waterfilters die door Tulip Waterfilters zijn gedoneerd hebben wij met een deel van het donatiegeld 15 standaards laten maken en 15 emmers van 20 liter en 15 tankjes met waterkraantje gekocht, deze zijn verdeeld op 5 scholen en 10 gezinnen waardoor zij nu safe drinkwater hebben.
Een ander deel van het donatiegeld is besteed aan glasruiten voor de school waarmee de lerarenkamer en de ruimte’s waarin een medisch postje komt glasdicht zijn gemaakt zodat er geen vogels en insecten kunnen binnenvliegen en stof buiten blijft.
Uit het donatiegeld zijn ook de deuren en vensterluiken betaald voor het huisje dat wij mee hebben gebouwd en waar deze week het gezin in is gaan wonen.
Een niet onbelangrijk deel is naar de medische verzorging van Simon gegaan tot en met deze week en naar de spullen die wij voor dit gezin hebben gekocht om een nieuwe start te maken, met natuurlijk de solarlamp waardoor zij geen olielamp meer in huis hoeven te gebruiken.
Het bedrag dat nog over is zal bijgelegd worden aan het bouwen van een watertank en het maken van dakgoten om water op te vangen.
Iedereen die graag meer wil weten over onze tijd in Uganda of geinteresseerd is in foto’s kan natuurlijk contact opnemen met ons via telefoon of mail.
073-5117177
theo.vandenende@hotmail.com

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Marjorie Smulders

Wens jullie alvast een hele goede terugreis. Jullie kunnen trots op jezelf zijn!!

Gerrie en Mari

Hallo Jopie en Theo
Jullie zijn een hele ervaring rijker, maar wat is de tijd vlug gegaan. Komende vrijdag alweer thuis. Een hele goede terugreis en tot binnenkort. Er zal door jullie veel te vertellen zijn.
Gerrie en Mari

marijke

Theo en Jopie wat gaat het toch snel! nog een paar dagen en dan zit het er weer op, we hebben genoten van jullie verslagen en de foto's, genoeg om te vertellen. we wensen jullie nog een paar fijne dagen en een goede vlucht terug. weet wel hier is het niet zo warm!!!!
groetjes tonnie, marijke

Peter & Elly

Beste Theo en Jopie, wat een geweldig werk hebben jullie daar verricht! Mooi om te lezen. Een hele goede en veilige terugreis en we komen graag een keer de foto's kijken en naar jullie verhalen luisteren. Het zal voor jullie vast even wennen zijn als jullie weer terug zijn. Tot gauw en veel groeten, Peter en Elly

Janny

Jopie en Theo, een hele goede terugreis en trek maar wat warms aan want het lijkt hier wel herfst.
Groetjes Janny

Suzanne de Ruiter

Tjee, ik dacht dat jullie nog wel even weg zouden blijven maar het zit er nu al op? Waar blijft de tijd zeg!! In ieder geval mooi werk verricht en fijn dat het met baby Simon weer de goede kant op gaat! Ik wens jullie een hele fijne en voorspoedige terugreis en Theo, ik zie je ongetwijfeld snel verschijnen bij CWS?

Theo en Jopie van den Ende

Name: Theo en Jopie van den Ende
Leeftijd: 70

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 mrt 2016 tot 15 apr 2016

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 apr 2014 tot 16 mei 2014

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 08 apr 2013 tot 31 mei 2013

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 23 apr 2012 tot 15 jun 2012

Over mij:

Wij zijn Theo en Jopie van den Ende, 67 en 64 jaar oud. Vanaf 2012 gaan wij jaarlijks naar Lwengo om de plaatselijke

Meer...

Jopie van den Ende

Name: Jopie van den Ende

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 mrt 2016 tot 15 apr 2016

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 apr 2014 tot 16 mei 2014

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 08 apr 2013 tot 31 mei 2013

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 23 apr 2012 tot 15 jun 2012