Achtste en laatste week.

Achtste week.

Zaterdag avond vierde een van de Nederlandse dames die hier al een tijdje woont haar verjaardag, dit werd bij Robin gevierd en ook wij waren uitgenodigd. Het was wel de bedoeling dat je verkleed kwam in Venetiaanse stijl, dat valt natuurlijk niet mee maar Jopie heeft toch een lange jurk kunnen bemachtigen en ik heb een wit overhemd gekocht in de tweede hands winkel en een bruine hoed die gemaakt is van boomschors. Het was een erg gezellige avond. Wij hebben het afgelopen weekend in Masaka ook nog even inkopen gedaan, een paar blikken verf van 4 lier die we nog te kort kwamen, een schuurborstel, vloerwisser en reinigingsmiddel om de vloer goed schoon te kunnen maken en 10 meter slang met een metalen spiraal erin. Deze slang is de aanzuigslang van een voetbediende waterpomp. Kim had deze pomp al enige tijd geleden aangeschaft maar het was een demonstratie model dat veel te vaak droog was gedemonstreerd waardoor de pomp uiteindelijk defect was. Enkele weken geleden heeft ze de pomp in Kampala omgeruild en toen ze hem gingen proberen zag ik dat ze normale slang aan de zuigzijde hadden gemonteerd, die werd natuurlijk meteen plat gezogen en er kwam geen drup water uit de pomp. Hier in de buurt was geen goede slang te verkrijgen dus zijn wij in Masaka op zoek gegaan en vonden de juiste slang.

Maandag hebben we de pomp even uitgeprobeerd, niet dat de planten nu water nodig hebben want het heeft hier zondag ongelooflijk hard geregend. Maar ze wilden nu wel eens zien hoe de pomp werkt en wat ze er mee kunnen doen. Nou, hij werkt perfect en ze kunnen hiermee in de droge tijd vanuit de watertanks heel goed de gewassen besproeien.

Wij zijn dus nu aan de laatste week begonnen, wat gaat de tijd toch snel zeker als je het naar je zin hebt en nog zoveel nuttige dingen zou willen doen. De laatste dagen zal Jopie nog verder gaan met het verven van de latrines, ik ben nog bezig met het betegelen van het aanrechtblad en de muurtjes waar het blad op rust. Als dit klaar is moeten de voegen nog ingewassen worden en dan kunnen we de vloer nog een goede schrobbeurt geven zodat we het netjes achter laten. Donderdag morgen gaan we de ruimte waarin wij 4 weken hebben geslapen weer ombouwen tot slaapplek voor de worldmappers die binnenkort weer komen. De bedden die Jopie gelakt heeft moeten in de twee vertrekken worden gezet zodat er totaal 14 mensen kunnen slapen. Wij zouden ook nog graag even naar Lwengo gaan om nog even te kijken hoe het daar gaat, maar daarvoor hebben we geen tijd meer. We spreken Anthony nog wel over de telefoon of misschien zien we hem donderdag nog even als hij de vrijwilligers van Lwengo af komt leveren bij Backpackers waar ook wij donderdag middag naar toe gaan. Donderdag avond hebben we een buffet met alle vrijwilligers als afsluiting en vrijdag morgen rijden we met het busje naar Entebbe waar we de laatste nacht zullen slapen voordat we in de nacht van zaterdag op zondag weer terugvliegen.

Natuurlijk willen wij jullie ook nog op de hoogte brengen waar het ontvangen donatiegeld aan besteed is.

De donaties die op de rekening van Be-More zijn overgemaakt zijn in Lwengo besteed aan het verstevigen van de grote watertank, door het bouwen van de derde vleugel van de school werd door het regenwater de fundering weggespoeld, hier zal een extra muur en een goede afvoergoot worden gemaakt zodat de tank geen schade zal lijden van het wegstromende regenwater.

De donaties die op onze eigen rekening zijn overgemaakt en bedragen die wij contant hebben ontvangen zijn voor een deel besteed aan het aanschaffen van WakaWaka’s voor Lwengo. Een ander deel is besteed op het project van Kim als bijdrage voor de aanschaf van tegels waarmee de keuken van het pindakaasproject is betegeld.

Wij willen iedereen die bijgedragen heeft aan het welslagen van onze derde periode in Uganda heel erg bedanken, mede door jullie zijn er nu al 150 Waka’s in gebruik waardoor in 150 huisjes geen gevaarlijke kerosine lampjes meer worden gebruikt. Is de watertank beschermd tegen ondermijning door regenwater en kan Kim haar project om ondervoede kinderen te helpen verder uitbouwen. Natuurlijk bedanken wij ook de 2 bedrijven die ons gesponsord hebben met 15 Waka’s en 3 nieuwe schommels voor de Lwerudeso school.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Agnes van den Brink

Hoi Theo en Jopie,
Voor jullie is het een korte tijd, maar ik vind toch dat jullie lang zijn weggebleven.
Volgende week weer in Vlijmen is voor jullie een gekke gedachte, zeker nu je nog veel te doen hebt.
Ik hoop dat jullie alles goed kunnen afronden en gezond weer in Vlijmen landen.
Tot volgende week in levende lijve.
Groetjes,
Agnes.

Claudia en Herman Poortinga

Hoi Theo en Jopie,

Bedankt voor de mooie verhalen die jullie de afgelopen weken hebben geschreven. We hebben ze allemaal gelezen en... met heel veel genoegen. Het werd al een 'vast' punt: zo op het eind van de week keken we al uit naar het mailtje dat jullie weer een nieuw bericht hadden geplaatst.

We zijn zeer onder de indruk van wat jullie allemaal verzet hebben, niet alleen bij Lwengo maar ook bij Kim: fantastisch! Onze complimenten, Chapeau!
Geniet van jullie laatste uurtjes in Oeganda en voor straks, terug in Nederland: geniet dan na van weer 8 fantastisch zinvolle weken in Oeganda!
Een voorspoedige terugreis.

Gemma

Hoi Theo en Jopie,
Het is nu donderdagavond en jullie werk zit erop.
Ik wens jullie een goed afscheid en een veilige en voorspoedige terugreis.
Tot gauw!
Liefs, Gemma

Paulien

Zeer onder de indruk van jullie verhalen,en al het goede werk wat jullie gedaan hebben.Een goede reis terug naar Nederland. Lieve groet. Paulien

marjorie

Wat is het mooi geworden zeg. Jullie hebben het prima gedaan hoor.
Nog een fijne week en goede reis terug straks.

Celine Boone

Goed gedaan jonges!

Anne Hoefnagels

Ik heb weer heerlijk genoten van jullie verhalen. Leuk om zo te zien hoe het met de projecten gaat.

Theo en Jopie van den Ende

Name: Theo en Jopie van den Ende
Leeftijd: 70

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 mrt 2016 tot 15 apr 2016

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 apr 2014 tot 16 mei 2014

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 08 apr 2013 tot 31 mei 2013

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 23 apr 2012 tot 15 jun 2012

Over mij:

Wij zijn Theo en Jopie van den Ende, 67 en 64 jaar oud. Vanaf 2012 gaan wij jaarlijks naar Lwengo om de plaatselijke

Meer...

Jopie van den Ende

Name: Jopie van den Ende

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 mrt 2016 tot 15 apr 2016

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 apr 2014 tot 16 mei 2014

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 08 apr 2013 tot 31 mei 2013

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 23 apr 2012 tot 15 jun 2012