Week 5

Week 5

Vrijdag hebben we voorlopig afscheid genomen van het project Lwengo, het weekend brengen we weer door in Masaka. Kim haalt ons maandagmiddag op en dan gaan we voor 4 weken bij haar wonen. We hebben dinsdag onze slaapruimte ingericht en inkopen gedaan in Kyotera, het dichtsbijzijnde stadje. Zoals we inmiddels al gewend zijn duurt alles veel langer dan in Nederland, alles wat je nodig hebt is meestal wel te koop maar je moet wel naar verschillende winkels. Kim wil in Kyotera een winkeltje openen waar zij voorlichting kan geven over gezonde voeding en ook een aantal artikelen kan verkopen. Wij zochten planken om tegen de muur te monteren. Voor de planken moet je dan naar een bedrijfje dat lijkkisten maakt want die heeft mooie brede planken. De plankendragers waren echter nergens te koop die moeten in het weekend in Masaka gekocht worden. We hopen dat we daar ook pluggen en schroeven kunnen bemachtigen dan kunnnen we volgende week de planken tegen de muur maken. In Nederland gaat dat allemaal veel gemakkelijker, je gaat even naar de Praxis of Gamma en je hebt alles wat je nodig hebt, hier moet je kilometers rijden en dan nog moet je maar afwachten wat er te koop is.

We gaan deze en volgende week het huis van Kim ook een beetje opknappen, er moet nodig geschilderd worden. We hebben dus ook verf gekocht, kwasten hebben we gelukig vanuit Nederland meegenomen, die zijn hier van heel slechte kwaliteit. Wij zagen dat er ook een paar ruiten kapot waren een in de voordeur en een in een slaapkamer, we hebben de maten opgenomen en in Kyotera bij een shop nieuwe besteld, gelukkig had ik de rolmaat bij me want maten in centimeters kenne ze hier niet, het moet in inches dus de rolmaat uitgerold en deze als omrekenhulp gebruikt. De stopverf is hier een verhaal appart, het is zacht en loopt zo uit je handen, plakt wel aan je vingers maar niet in de sponning van het raam. Plamuurmessen zijn niet te vinden dus met een taflmes en een stukje glas lukt het ook wel. We hebben inmiddels een slaapkamer opnieuw geverfd en het hekje dat om de veranda staat helemaal afgekrabt en in de menie gezet. Ook de veranda is opnieuw geverfd. Volgende week willen we de voorgevel onder handen nemen maar daarvoor hebben we een ladder nodig die natuurlijk niet in de buurt voorhanden is. Wij zullen in het weekend in Masaka kijken of er een te koop is.

Deze week hebben we ook goed nieuws gekregen, na wat mailwisseling hebben we eindelijk contact kunnen leggen met de instelling in Kampala die samenwerkt met het Liliane Fonds, we hebben een adres gekregen in Masaka waar we naar toe kunnen met Rihanna. Anthony zal een afspraak maken zodat er een plan gemaakt kan worden om haar te helpen. Wij hopen dat deze afspraak nog tijdens ons verblijf in Ugada ingepland kan worden en wij meer duidelijkheid kunnen krijgen of zij werkelijk geholpen kan worden en of zij in de toekomst zelfstandig zal kunnen lopen.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Theo Gommans

Hallo Theo en Jopie,
Ik heb ff alle blogs "bijgelezen", heel erg leuk!
Doe veel goeds daar, heb geduld (Theo?)
en geniet er samen van!
Hartelijke groet Theo Gommans

m Smulders

Weer leuk om te lezen en jullie hebben weer genoeg te doen. Succes met alles.
Regen weer voorbij??

Anneke

Leuk Theo, goed werk! Wordt u wel creatief van wanneer alles toch een beetje anders gaat dan in Nederland.
Fijne tijd daar!

Groetjes Anneke

marianne van balen

Fantastisch om te lezen dat jullie een afspraak hebben gemaakt voor Rihanna. Als wij in juli een vervolg kunnen maken,laat dat ons dan even weten. Veel plezier bij Kim en groeten aan Sunday

Gemma

Hoi Theo en Jopie,
Jullie zijn wel van "alle markten thuis". Letterlijk en figuurlijk.
Straks in Nederland een eigen bouwbedrijfje?
Geniet van de mensen, het mooie weer en het goede werk wat jullie doen.
Liefs,
Gemma

Jan, Marieke en Estelle

Hoi, Net alle verslagen (weer) nu samen eens doorgelezen.
Af en toe wel frustrerend die vele regen zeker, maar goed voor de plantjes. Hopelijk blijft het daarmee goed gaan. Raar van die Waka-waka lampjes. Typisch dat ze de stenen op de smalle kant metselen. Blijven de muurtjes zo stevig staan? Goed dat het schooltje zo groeit en er (extra) aandacht en ruimte is voor kinderen met beperkingen (op dezelfde school!). Bijna niet voor te stellen inderdaad dat je zoveel tijd en moeite moet doen voor een paar simpele spullen. Tenslotte goed te horen dat jullie af en toe ook je ontspanning hebben.
Succes verder!

Marianne Molthoff

Hallo Jopie en Theo.Zo te zien is het weer beter deze periode. Ik hoop dat je ook wat tijd over houd om wat van de omgeving te genieten, de natuur en de dieren natuurlijk. De helft van jullie reis is al voorbij, wel snel hoor.!Je zal de gamma wel missen voor de klussen die je nog allemaal wilt doen.Heel veel groetjes vanuit een nat Nederland. Theo en Marianne.

Herman en Ria

Hallo Theo en Jopie,
Als ik jou verhalen zo lees beginnen mijn handen te jeuken.
Het is dikwijls veel improviseren, maar dat maakt het juist leuk.
Van jullie ervaringen kun je heel veel leren.
Nog veel succes en tot ziens maar weer.

Groetjes,
Herman en Ria

Theo en Jopie van den Ende

Name: Theo en Jopie van den Ende
Leeftijd: 70

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 mrt 2016 tot 15 apr 2016

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 apr 2014 tot 16 mei 2014

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 08 apr 2013 tot 31 mei 2013

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 23 apr 2012 tot 15 jun 2012

Over mij:

Wij zijn Theo en Jopie van den Ende, 67 en 64 jaar oud. Vanaf 2012 gaan wij jaarlijks naar Lwengo om de plaatselijke

Meer...

Jopie van den Ende

Name: Jopie van den Ende

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 mrt 2016 tot 15 apr 2016

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 apr 2014 tot 16 mei 2014

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 08 apr 2013 tot 31 mei 2013

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 23 apr 2012 tot 15 jun 2012